Arsenie Boca președinte

By | 5 October, 2015

Nu știu de ce încă mă mai minunez de scumpii noștri români. Este clar că mai mult ținem la pupat de moaște si la cumpărat icoane, cruciulițe și chestii bisericești cu chipul părintelui Arsenie Boca. Ba chiar mai mult ne pasă de Roșia Montană decât de integritatea noastră morală, fizică sau psihică. Cred că sunt foarte mulți români care ar trebui să meargă la psiholog cel puțin o dată pe an. De fapt, sunt convins de această afirmație. Pentru că:
1) Atunci când este vorba de pupat geamuri cu poze și lins moaște suntem primii. Bă, și ne adunăm în număr uriaș, mii de oameni, stăm la cozi interminabile ore întregi doar pentru a pupa o cruce 3 secunde și ne îmbulzim, călcăm pe picioare și înjurăm ca la ușa cortului până acolo. Dar noi suntem buni creștini, ce plm.
2) Ori de câte ori politicienii mai aruncă un os și oferă un mic gratis si o lingură de fasole, ne îmbulzim ca disperații, iar dacă putem să băgăm și-n plasă atunci putem să strigăm acasă “misiune îndeplinită”. Mergem cu miile, stăm la cozi uriașe, ne înghesuim, ne dăm coate, înjurăm, scuipăm si apoi mâncăm liniștiți unul lângă altul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Sigur, apoi o sa mergem să-i votăm pentru că, vorba aia, ne-au hrănit, deci le pasă de noi. Sigur, asta se întâmplă pentru că noi nu ne dorim conducători, ci stăpâni care să ne mai arunce câte o farfurie de mâncare din când în când. Și ne merităm soarta cu vârf și îndesat.
3) Ne plângem mereu că nu avem bani sau că suntem săraci, dar atunci când vine câte un interpret mare din altă țară suntem în stare să dăm sute de euro ca să-l ascultăm cum behăie o oră sau două. Ohooo, dacă este vorba despre un concert de manele poate fi chiar mai rău. Ne adunăm mii de țigani, din păcate aici îi includ și pe românii țiganizați, și râgâim împreună pe hituri celebre despre dușmani, bani, șmecherie și valoare. La fel există vorba aceea cum că românul este sărac. Hai să mori tu? Când ai aruncat ultima dată un ochi pe stradă să vezi ce mașini au români sau când ai foat ultima dată într-un mall să vezi câți bani se duc pe haine de firmă sau pe mâncare fast-food. Apropo, ai intrat vreodată într-o sală de jocuri să vezi câți bani se aruncă la ruletă? Noi nu suntem săraci, suntem doar niște leșinați, leneși, nepăsători și lejeri cu viața noastră.
4) Ne supărăm că ungurii ne iau la mișto, ca nu schimbă drapelul de pe primărie și devenim naționaliști imediat. Bineînțeles, toată această furie este doar pe internet. Suntem cei mai naționaliști pe internet. Tot cu internetul ne-am luat și țara înapoi. Ce mai, virtual suntem cei mai puternici. Doar că realitatea ne omoară. Promitem să-i omorâm pe unguri, văd comentarii cu smardoi care promit să-i bată pe unguri cu prima ocazie. Tristul adevăr e că atunci când sunt față în față cei mai mulți își pierd acest curaj și pur și simplu lasă capul jos și trec mai departe. Noi nu vrem probleme, nu vrem necazuri, ne-am apărat toată viața și nu ne-am obișnuit încă să pierdem.
5) Cu toate acestea, atunci când guvernul Boc a tăiat salariile cu 25% și nimeni, și aici mă refer la bugetari, nu a făcut nimic. Au ieșit câțiva speriați, care oricum nu aveau nicio putere, și guvernul i-a ignorat. Foarte mulți oameni au fost concediați și nimeni nu a mișcat un deget. Și-au bătut joc de noi în toate felurile posibile și nimeni nu a mai ieșit în stradă sau a vociferat în vreun fel. Ba mai mult decât atat, diaspora a decis cine trebuie să ne conducă pe noi deși ei stau liniștiți prin alte țări si nici nu au de gând să se întoarcă după ce s-au chinuit să-și ia țara înapoi.
Trăim în România, în țara în care fasolea cumpără oamenii și internetul ne dă curaj. Țara în care îi judecăm pe islamiști cum că sunt fanatici atunci când vine vorba de credință, dar noi fugim să nu ratăm nicio moaște de lins. Țara în care dacă te iei de Arsenie Boca, credincioșii te trimit direct în focurile iadului și țara în care politicienii își fac de cap, fură banii cetățeanului sau îi folosesc pentru deplasări si protocol, iar asta pentru că românii sunt mult prea ignoranți si proști pentru a face ceva.
Suntem genul ăla de oameni care dacă la următoarele alegeri îl vedem pe Boca pe listă îl votăm si chiar ar și ieși președinte.

Leave a Reply