Cam ce fel de oameni am ajuns?

By | 25 July, 2017

De vreo două zile internetul este plin cu ştiri despre decesul Denisei. Mă rog, oamenii scriu din diverse motive. Mă întreb, totuşi, ce este în mintea celor care comentează extrem de răutăcios la adresa ei? Dacă în continuare, chiar şi după moartea unor oameni, începi şi te comporţi precum cel mai înapoiat animal, imatur, exact ca o gorilă fără creier, înseamnă că eşti pur şi simplu o mizerie de om.

Din întâmplare am dat click şi pe comentarii. Mare greşeală să citeşti comentariile indiferent că te uiţi la o reclamă, o melodie pe youtube, o ştire etc. Am văzut comentarii de prost gust şi ştiri care vorbeau despre moartea Denisei, reacţii cu Ha-Ha, fără să înţeleg cu cine îşi duc ei războiul personal. E ok să nu asculţi manele, este ok să nu-ţi placă sau să te enerveze când le auzi pe stradă. Dar mi se pare foarte dramatic să ajungi la nivelul la care să te bucuri sau să doreşti moartea unor oameni, doar pentru că nu îţi împărtăşesc concepţiile.

Am văzut şi oameni care sunt foarte marcaţi şi suferă cot la cot cu familia. În timp ce alţii aruncă vorbe grele în stânga şi în dreapta, sperând să ce?

Mass-media este cea care a făcut un mare tam-tam din povestea aceasta. Unii dintre ei o îngropau dinainte să moară. Ceea ce cred că trebuie să fi fost dureros pentru Denisa. Trebuie să fi fost cumplit să vadă pe internet ştiri care îi anunţau moartea.

Chiar şi aşa, pentru că ea cânta manele, au existat comentarii rasiste, o vorbeau de rău şi cred că făceau asta pentru că pur şi simplu unii români s-au dezumanizat complet. Mai mult decât atât, aceştia se află în siguranţă, în spatele monitorului, de unde nu le poate face nimeni rău. Trist. Sunt convins că aceştia sunt doar nişte frustraţi fără minte.Unii oameni se bucură că mor maneliştii şi şi-ar dori să moară cât mai mulţi. Şi sunt convins că mulţi dintre cei care comentează sunt creştini adevăraţi. Cam ce spune treba asta despre tine, ca om?

Alţii aduc argumente cum că sunt alţii care mor de foame prin alte părţi, că Denisa câştiga tone de bani, şi că nu este corect. De parcă ceva ar fi corect în lumea asta. Mai ales logica asta tâmpită. Există unii care se plâng că oamenii de cultură care mor nu sunt băgaţi în seamă la fel de mult. O prostie. Sau că eroii de pe câmpurile de luptă nu sunt respectaţi suficient. Ok, atunci hai să facem ceva în privinţa asta. Ce rost au comentariile de acest gen, postate la anunţul decesului acestei fete? O clară dovadă de ipocrizie…

Mai sunt unii care doresc interzicerea completă a manelelor. Şi cu asta s-a cam dus dracului democraţia. În fiecare zi sunt oameni care vor să interzică ceva ce nu le place lor. Nu suntem departe de mentalitatea comunistă nici la 27 de ani de la revoluţie. Au existat comentarii cum că acum Denisa cântă pentru îngeri, iar altă persoană a dorit să o contrazică spunând că a cântat manele şi că nu are cum să cânte în Rai. Concret, asulţi manele, îţi pierzi locul din Rai. Pentru că este mai corect să ajungă preoţi homosexuali acolo, decât o fată care a cântat o muzică stresantă.

Încă avem gândire medievală, suntem înconjuraţi de oameni de ultimă speţă, ipocriţi, care consideră că deţin adevărul absolut, când ei nici măcar nu ştiu unde se pune cratima sau virgula.

De asemenea, mai sunt unii care gândesc că maneliştii nu tebuie plânşi, pentru că au câştigat tone de bani. Ei bine, în momentul acesta ai deja probleme cu capul. Trebuie să fii foarte mediocru ca să gândeşti astfel şi să judeci oamenii după clasa socială. Da, tu, ăla de spargi seminţe pe trotuar şi te uiţi, plin de invidie, cum alţii sunt bogaţi. Dar aşa cred ei că este ok şi bine. De asta nu putem avea prea multe lucruri frumoase în ţara noastră. Dar ce poţi să le mai faci?

 

2 thoughts on “Cam ce fel de oameni am ajuns?

 1. Daniel

  Sincer, eu și manelele nu ne-am înțeles niciodată. Urăsc acest gen de muzică și am motivele mele, dar nu am nimic cu cei care le ascultă sau le cântă. Dacă cuiva îi place ceva ce mie îmi displace, ăsta nu-i un motiv să-i doresc răul. Fiecare cu gusturile sale.
  Nu contează că Denisa a fost manelistă. Important este că ea a fost om, la fel ca noi toți. Și mie imi pare rău pentru Denisa, ca pentru orice alt om, mai ales că a murit la vârsta asta, când avea toată viața înainte.
  Dar pentru unii oameni, e motiv de sărbătoare, deci ce să mai spunem? Lipsă de omenie…

  Reply
  1. Egocentrism Post author

   Am ascultat manele o perioadă scurtă, undeva prin liceu, probabil anturajul, dar apoi mi-am revenit. Logica mea spune că nu trebuie să doreşti moartea cuiva, sau să te bucuri de ea, doar pentru că nu sunteţi pe aceeaşi lungime de undă. În cazul de faţă, lipsă de omenie este puţin spus.

   Reply

Leave a Reply