Emigrant + cam cum a decurs prima zi în Anglia

By | 6 August, 2017

Gata! Sunt oficial emigrant.

Unii vor spune că de asta nu funcţionează ţara asta, pentru că toţi plecăm ca laşii şi nu stăm să contribuim şi să transformăm patria noastă într-una glorioasă. Prostii!

România este o ţară plină de încrâncenare, încruntare, ură, corupţie, hoţie, proşti etc. Vedeam zilnic oameni nervoşi, prinşi într-un trafic infernal, puşi tot impul pe ceartă şi care au impresia că li se cuvine totul din oficiu. Mă doare să văd oamenii cum se îmbulzesc la deschiderea unui nou magazin, se calcă în picioare pentru o mică reducere, tineri dureros de pasivi în faţa a orice şi oameni care îşi sacrifică sănătatea mâncând alimentele cele mai ieftine şi proaste doar pentru a economisi 20 de bani.

Am hotărât să plec în momentul în care avea aproape tot ce îmi propusesem până în acel moment. La baza deciziei vreau să cred că stau principii. Şi cu asta basta. În niciun caz nu am plecat pentru că am vrut să fug de probleme, ci doar am ales să mă confrunt cu altele mai noi.După cum spuneam, iată că problemele nu m-au ocolit nici aici chiar din prima zi. În ultimele ore până să zbor spre Anglia am fost tare nerăbdător, recunosc. Şi eu şi prietena mea, doi entuziasmaţi. Am urcat în avion şi după 3 ore şi jumătate de zbor prin tot felul de turbulenţe care nu au cum să nu îţi dea câţiva fiori pe şirea spinării, iată că am pus piciorul pentru prima dată în Marea Britanie.

Un văr al prietenei a venit să ne ia de la aeroport şi să ne ducă acasă. Chiria a fost rezolvată încă din ţară de un apropiat. Mi-a spus că totul este în regulă şi că voi avea de plătit suma de x lire pe lună. Perfect, am spus! Ajuns la casă, am descoperit că urma să mai locuiesc cu încă doi băieţi şi o fată. O problemă neprevăzută, dar discutabilă. Mi s-a părut mie că miroase ciudat în casă, asta până când unul dintre băieţi tocmai a recunoscut că mai fumează iarbă din când în când. Îmi venea să fac cale întoarsă încă din primele cinci minute petrecute în casa aceea. Urma să fim cinci inşi în trei camere. Groaznic! Era primul meu contact cu cetăţeni care locuiesc în Anglia şi eram dezamagit tot de români. De ce? Pentru că deşi stabilisem să plătesc suma de x lire, aceştia o dublaseră. Eu ajungeam să plătesc 80% din valoarea totală a casei. Mai mult decât atât, casa nu arăta deloc cum speram. Era jalnică. Mi-am luat bagajele şi am plecat la un prieten până îmi găsesc ceva bun. Încă sunt în căutare. Îmi pare atât de rău de faptul că cei doi drogalăi credeau că mă pot păcăli ca să le plătesc eu chiria lor. Nişte penibili. La câţi draci mi-au făcut cu figurile astea, mă bucur că nu m-am pierdut cu firea.

Am spus şi o să mă repet. În afară de cei pe care deja îi cunosc, nu am de gând să o ard prin grupuri de români, comunităţi şi alte chestii de acest gen. Am auzit de mulţi care devin deprimaţi că englezii sunt reci şi nu au prieteni prin Marea Britanie. Mă doare-n cot. Mai bine singur decât cu jegoşi puşi pe japcă.

A doua zi am şi avut programare la NINo. În următoarea postare o să povestesc cum a decurs şi încă alte câteva chestii.

2 thoughts on “Emigrant + cam cum a decurs prima zi în Anglia

    1. Egocentrism Post author

      Mulţumim! Hai că o să fie bine până la urmă.

      Reply

Leave a Reply