Eu cu cine votez?

By | 30 September, 2014

M-am tot gândit, de o bună vreme, şi chiar nu pot să mă decid pe numele cui ar trebui să pun ştampila. Cică Ponta e favorit, dar de ce? Udrea ce are, e frumoasă, stilată, are genţi mişto. Ce, ea nu merită. Fii atent…

Dacă stau bine să mă gândesc, cred că o să votez cu Ponta. De ce? Păi vreau să scap de cei care m-au furat de 10 ani de zile şi care şi-au călcat întregul popor în picioare. De asemenea, s-au pişat pe voturile noastre şi pe dorinţa de a schimba un băs care nu numai că ne face de râs prin lume, dar care mai vrea să ne şi bage-n război doar de dragul de a mai rămâne la cârmă. Dar vrea să rămână de frică, nu pentru că ar merita, ştie foarte bine că după ce nu o să mai aibă imunitate se alege praful de el, cel puţin asta sper eu.

Ia stai puţin, dar de ce să fac eu asta? Mai bine votez cu Elena Udrea, pentru că nici cu comuniştii ăia de la PSD nu mai pot. Este drept, Udrea poate este o curvă, dar cine sunt eu să o judec sau să o întreb ce face cu timpul liber? Adică, la televizor nu am văzut-o cu nicio pulă în gură. Este problema ei dacă în timpul liber suge pule de toate formele, culorile şi naţionalităţile ca să ajungă unde-şi doreşte. Mi se pare că a arătat că este în măsură să facă orice compromis pentru a-şi îndeplini visul: Prima femeie preşedinte a României. Cum ar fi? Nici frumoasă nu prea este, recunosc, am fost ironic mai sus, dar ce, Ponta e frumos de este favorit? Eu aş alege-o pe Udrea doar de din plăcerea de a o vedea zi de zi cu alţi pantofi de firmă şi genţi de mii de euro. Nici nu mai contează că sunt pe banii poporului atâta timp cât sunt cumpăraţi cu gust.

Totuşi, dacă mă gândesc mai bine, cred că o să votez cu Klaus Iohannis. Cu PSD am mai fost la putere şi îi ştim, cu ăştia ai lu’ băselu am rezistat 10 ani, dar PNL? Sunt sigur că Iohannis este un om înţelept, citit şi care va ajuta România să progreseze, să evolueze. De asemenea, nu ne mai facem griji că ne-ar putea jigni aşa cum a făcut-o Băsescu de-a lungul timpului. Până spune el o frază, pac, au trecut 5 ani şi se schimbă preşedintele. În acelaşi timp, are atâtea case încât ar putea să dea câte una fiecărui nevoiaş. O să iniţieze proiecte gen prima meditaţie cu Iohannis şi cu banii adunaţi prima casă de la Iohannis pentru cei care nu deţin deja o casă. Băsescu, de asemenea, s-ar putea încadra după ce donează, din nou, casele fetelor. A, cum sună?

Mai bine nu. Uite o variantă la care nu m-am gândit până acum: Hunor Kelemen. Ăsta da om patriot. Este genul de om care ţine cu poporul său şi sunt sigur că ne-ar reprezenta interesele mult mai bine decât au făcut-o toţi cei care s-au perindat până acum cu scaunul de preşedinte-n cur. Sigur, o să avem şi mici dezavantaje, o să ne simţim străini în România, dacă o să se mai numească aşa, mai mult decât în prezent. Ungurii îşi vor face o capitală undeva-n Harghita şi ne vor conduce mult mai înţelept. Să nu mai spun că dacă prim-ministru o să fie şi Zsolt Szilagyi spectrul o să fie complet. Chiar ar fi, în acel caz să plecăm cu toţii din ţară pentru 5 an şi să muncim în străinătate. Ar creşte economia peste cei cinci ani pentru că am veni cu toţii cu foarte mulţi bani. Atitudine pozitivă.

Stai. Mai e Dan Diaconescu. Avem ocazia să vedem detalii despre Elodia timp de cinci ani sau să îi vedem mai des pe cei pe care i-a consacrat de-a lungul timpului la ZeroTV: Roxi Manelista, Marian Valorosu’, Magda Ciomag etc. O să vedem bătăi între Monica Macovei şi ţigănci susţinute de Dănuţ. A, chiar, Monica Macovei. Şi ea este o soluţie. Cu asta votez, numai aşa să-i fac în ciudă băsului. Bă, chit că mor de foame cinci ani, dar măcar Băselu este ofticat. Trebuie să se chinuie şi el la fel de mult cum ne-am chinuit noi, pentru că Macovei este o variantă mult mai proastă ca Băsu. Ia să ne mai gândim puţin… Ia uite, William Brânză. Combinaţia nefericită a numelui cred că îi transformă candidatura în destin. Ce îmi e William Brânză, ce îmi e Băsescu. Măcar cei din afară nu ştiu, din prima, ce înseamnă şi ce copilărie nefericită a avut.

În acelaşi timp, numele de Corneliu Vadim Tudor îmi trece rapid prin minte. Nu ştiu de ce nu m-am gândit niciodată să-i dau o şansă sau de ce am crezut că nu este cel mai sănătos, din punct de vedere psihiatric, şi potrivit pentru a conduce această minunată ţară. Cred cu tărie că ar fi singurul care ne-ar scăpa de ţigani şi unguri. Nu cred, sunt convins. De asemenea, mai sunt sigur că Ceauşescu ar fi doar o simplă filă de istorie, pentru că avându-l pe Vadim ca preşedinte, ţara asta s-ar întoarce în comunism şi s-ar îngropa în el. Dar măcar am scăpat de ţigani şi unguri. Nu vă bucuraţi?

Bă, bă, Teodor Meleşcanu cum sună? Sau Gheorghe Funar? Gata, ştiu, Călin Popescu-Tăriceanu. Să-mi bag… Mi-e atât de greu să mă hotărăsc şi asta pentru că avem numai candidaţi unul şi unu, valoroşi şi care merită să stea pe scaunul prezidenţial din Jilava. Eu, cu cine votez? Sunt atât de entuziasmat. Am nevoie de un sfat, vă rog…

4 thoughts on “Eu cu cine votez?

 1. Traian

  Sa-mi bag pula in toti candidatii. Muisti, hoti, degenerati ordinari. Nu votez cu nimeni. mai bine ma duc pun 10 stampile si imi anuleaza votul

  Reply
 2. dumi

  Mereu am votat doar ca sa nu mai fie asta, niciodata nu am avut un preferat la presedentie. Anul asta cred ca votez cu …. cred ca nu stiu, astept sa ajung in cabina cu stampila in mana si vedem atunci. Nici unul nu cauta sa convinga electoratul de puterea lui, toti acuza actuala conducere. Nu ma intereseaza actuala conducere, oricum vremea lor s-a dus, spune-mi tu ce vrei sa faci, cum o sa faci asta.

  Reply
  1. Egocentric Post author

   Sincer, habar nu am încă. Păi nici unul dintre ei nu are un program sau plan concret. Se bazează pe faptul că românii s-au săturat de Băsescu şi caută cu orice preţ să-i atragă prin atacarea acestuia. De asemenea, nici pe mine nu m-a convins nici unul că merită să ajungă pe scaunul preşedintelui. Sunt doar o şleahtă de indivizi pregătiţi să fure în continuare.

   Reply

Leave a Reply