Pe unii îi omoară tehnologia, iar pe alţii prostia

By | 26 July, 2016

chilesmartphone6-large-1024x682Am ajuns în epoca smartphone. Nu este ca şi cum aş veni cu o noutate absolută, ştiu, dar mulţi nu înţeleg sau nu sunt în stare să se adapteze şi ajung doar să se plângă ca nişte virgine obosite despre aia, aia, aia sau aialaltă.

Cred că cei mai afectaţi sunt majoritatea adulţilor de peste 40 de ani. Comunismul nu le-a oferit şansa de a se dezvolta mintal corect, iar, în prezent, creierul lor nu este capabil să accepte, adopte sau asimileze informaţiile pe care chiar şi un copil de doi sau trei ani le poate stăpâni cu uşurinţă. Ei sunt cei care aveau ca mod de socializare călătoria cu trenul, îşi povesteau toată viaţa pe durata unei călătorii de numai două ore şi se simţeau foarte bine încărcându-i pe ceilalţi cu informaţii nefolositoare, inutile, care oricum nu mai contau la coborârea din tren. Motivaţia era plictiseala, dar consider că un om cu creieri şi nu cu gelatină în cap nu are cum să se plictisească. Găseşte idei şi lucruri care să-l încânte şi cu care să-şi ocupe timpul. Mie, spre exemplu, mi-e imposibil să mă plictisesc. Şi dacă eu pot, sunt convins că şi alţii pot. Avem atâtea posibilităţi în prezent încât trebuie să fi cu adevărat idiot ca să te plictiseşti.

Am tot auzit cum se plâng de tineri că nu mai socializează şi că preferă să stea cu ochii în telefon şi tabletă în loc să discute subiecte anoste cu străini. Oameni buni, trebuie să înţelegeţi ceva clar. De ce mi-aş pierde timpul ascultând o poveste răsuflată despre cum trăieşti tu acasă, despre ce ai prin curte şi ce boli ar putea avea o rudă îndepărtată, în loc să fac chestii care mă pasionează. Chiar şi derulatul inutil al informaţiilor pe care le-am mai citit o dată pe facebook este mult mai interesant decât ceea ce ar avea un străin să-mi spună. Prefer să citesc o carte, să mă joc, să ascult muzică, să mă uit la un film sau orice mă încântă şi face ca acea călătorie să se termine mai repede sau, de ce nu, să mă bucur mai mult de ea până la destinaţie. Nimeni nu ar trebui să fie obligat să ascult toate rahaturile care te apasă pe tine dacă oricum nu pot să te ajut cu nimic decât cu prezenţa şi ascultatul?

Este adevărat şi faptul că am văzut mulţi oameni trecuţi de 40 de ani care se descurcau excepţional cu telefoanele. Tot respectul pentru ei, pentru că au putut să depăşească bariera psihică pe care comunismul le-a impus-o şi că s-au adaptat. Tot respectul!

2 thoughts on “Pe unii îi omoară tehnologia, iar pe alţii prostia

 1. MuslimFeminist

  Ador cruzimea cu care abordezi subiectele si ador faptul ca spui lucurile si problemele din societatea romaneasca pe fata! Mult succes in continuare!

  Reply
  1. Egocentrism Post author

   Si eu care credeam ca oamenii care apreciaza sinceritatea sunt pe cale de disparitie…

   Reply

Leave a Reply