Religia încă este o problemă în școli

By | 7 October, 2015

Despre problema religiei în școli s-a discutat mult si nu s-au rezolvat prea multe în acest sens. Am terminat liceul în 2007 și sincer nu-mi mai aduc aminte să fi făcut religie. Pentru noi era materia aia care ne crește media sau ora aia liberă în care ieșeam la o cafea/țigară. Oameni mulți, păreri diferite, două decizii de luat. Da sau nu? Pro sau contra.

Preoți
Sigur că ei nu vor ca religia să fie scoasă. Ei au de pierdut. Fără această îndoctrinare ei vor rămâne fără bani din partea proștilor care îi susțin cu donații. “ÎPS Teodosie, Arhiepiscopului Tomisului, a criticat în termeni duri ideea de renunțare la orele de religie din școli”, scrie Adevărul. Ei bine, bărbosul ăsta zice că ora de religie este importantă pentru că educație, formarea unui copil și cetățeni responsabili. De asemenea, spune că valorile religioase teebuiesc împărțite mai departe. “Cine ar renunța, dintre părinți, la ora de religie ar mutila propriul copil…”, spune bărbosul de mai sus.
Ok, părerea mea e că oamenii ăștia sunt bolnavi psihic. De când dracului religia formează ceva în afară de scandal și războaie? De când religia formează copilul ca om? Uite câtă religie s-a făcut până acum în școli și ce s-a ales de elevii care “au fost formați” în aceste ore la școală. De aia nu mai sunt violuri, furturi și violență în școli sau chiar și după ore. Hai să vă spun ceva care o să vă șocheze, domnilor popi și, mai ales, domnule PreaInfractorul Daniel.
– Ora de religie în școli este de căcat.
– Nimănui, cu excepția câtorva indivizi care au părinți îndoctrinați acasă, nu-i pasă de acea oră.
– Nimeni nu dă un scuipat pe învățăturile alea, majoritatea despre crime și cum trebuie să-mi fie frică de Dumnezeu pentru că altfel risc să ajung în iad pentru eternitate. Dar la sfârșit el ne iubește…
– Majoritatea elevilor scriu mesaje, vorbesc la telefon sau între ei, nu sunt atenți și nu rămân cu ceva efectiv după ora aia. Este adevărat, i se implantează în minte lucruri, subconștientul lucreaza, dar nimeni nu dă o flegmă verde pe ceea ce se îndrugă acolo. Sunt lucruri pe care le pot învăța singur, dacă vreau.
– Fiecare părinte sau copil are dreptul de  a alege ce crede că este mai bine pentru aceștia. De ce trebuie să fiu obligat să aud povești nemuritoare cu femei care rămân gravide de la raze de lună, sau oameni care fac minuni.
– De ce să-i cred pe cuvânt, dar dacă pun întrebări să nu știe ce să-mi răspundă?
– De ce să învăț că sunt făcut din praf și femeia din coasta mea?
– Cu ce o să mă ajute faptul că Biblia îmi spune că era doar Adam, Eva, Cain și Abel, dar după ce s-au măcelărit între ei din invidie să-mi spună că a fugit în lume. Care lume dacă ei erau singurii oameni de pe pământ? Cain a facut copii cu Abel înainte sau cu Eva?
– etc

Părinții
Aici ține cont de fiecare părinte în parte. Ei trebuie să țină cont și de părerea copilului, dar și să-l ferească de prostiile sistemului de învățământ. Pe bune, este un sistem care suge extrem de multe penisuri. Este învechit și nu se mai adapteaza nevoilor elevului. Nu analizează individul și vede ce e mai bun pentru el, ci doar îi bagă cu forța în cap până nu mai poate, are aceleași reguli idioate ca acum 30 de ani și mai bine și produce copii complet idioți, nu le dezvoltă gândirea așa cum ar fi fost normal și nu face altceva decât să ne plictisească/tâmpeasca din ce în ce mai rău. Ar trebui modificat, părinții să facă ceva și să se schimbe rahatul asta. Dacă nu ei, atunci cine? Unii au optat pentru a-și scoate copilul de la ora de religie în timp ce alții nu și mai sunt si revoltați. Este normal ca religia să dispară. Copiii au imaginație și dacă de la început le spunem că ajung în iad, ca demoni, draci cu coarne și multe alte tâmpenii îi vor chinui veșnic dacă fac o prostie, atunci ce naiba am făcut? Cum evoluăm? Nu trebuie să audă de mici de crime și altele asemenea dintr-o carte care ar trebui să le ofere răspunsuri la orice întrebare. Mai bine esucație sexuală să nu mainrămână vitele borțoase de la 14 ani și boii să știe ce înseamnă contracepție. Astea sunt de viitor, nu aburelile cu draci și oameni care au înviat pentru că de aia le este frică și de umbra lor unora.

Copii/Elevi
Habar nu au pe ce lume trăiesc, nu mai sunt la fel de răbdători să citeasca toate tâmpeniile dintr-o carte veche. Au gadgeturi, telefoane, tehnologie. Dacă s-ar folosi de toate lucrurile astea, profesorii poate ar reuși să capteze atenția unora. Nu se formeaza omul matur de la religie în general, dar de la o singură ora care e și aia pierdută. În niciun caz nu se formează părintele responsabil când aude povești cum alt părinte din biblie era gata să-și omoare copilul după ce a crezut că Dumnezeu i-a dat “un semn” că așa ar fi vrut el. Îți poți imagina câte crime odioase au avut loc de-a lungul timpului în numele acestui mare și încolăcit căcat numit religie? Nu cred că moralitatea o să crească doar pentru că merge la religie. Aia ori e, ori nu e, ori impusă cu frica, ori câștigată prin discuție logică și matură. Se pare că s-a ales cea de-a treia variantă fără a căuta și alte variante posibile.

Ar fi atât de multe de vorbit…

Leave a Reply