Senatorul Barbu este autist?

By | 26 September, 2016
daniel-barbu.jpg

Faţă de pricomigdală, Daniel Barbu

În urmă cu numai câteva zile, senatorul Barbu, un coate goale dacă este să mă întrebi pe mine, spunea că profesia de politician este una mai grea decât cea de miner şi mai periculoasă decât cea a unui soldat în Afganistan.

El spunea exact aşa, în faţa participanţilor la Liga Aleşilor Locali ALDE: V-aţi ales o meserie grea. E cea mai grea dintre meserii. Uneori este mai grea decât meseriile pe care le considerăm foarte periculoase, cum este cea de miner. (…) Meseria de politician este grea și foarte puțină lume știe de fapt ce faceți cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea și sâmbetele și duminicile. E o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. E mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan. Știm bine că, din păcate, și nu numai în România, dar la noi într-o manieră care este extrem de violentă, spațiul public a devenit un fel de teatru de operațiuni în care orice ales local sau național își riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi.

Afirmaţia a fost făcută vineri, 23 septembrie, iar duminică, 25 septembrie, am aflat că patru militari din Afganistan au fost răniţi.

Ei bine, Barbule, ia spune tu câţi parlamentari au fost loviţi de o bombă în timp ce dormeau în bănci?

Câţi dintre leneşii din guvern au trecut măcar o singura dată prin experienţa unui veteran de teatre de operaţii?

Câţi dintre nesimţiţii de la guvernare, care mai sunt şi imuni la verificări, au simţit cum este să le moară un camarad?

Zi, mă, boule, câţi dintre voi, jegoşilor, s-au expus vreunui risc cel puţin asemănător ca cel la care se supune un miner?

Explică-ne şi nouă, nesimţitule, câţi şi-au murdărit mâinile pentru o muncă cinstită şi câţi au luptat pentru viaţa lor în vreun fel.

Ce vocaţie îţi trebuie ca să fi un politician, infectule? Ai dreptate, ai nevoie de vocaţie ca să poţi fura cu conştiinţa împăcată.

Toate aceste lucruri nu duc decât la rezultatul că oamenii politici sunt captivi în lumea lor, autişti convinşi şi handicapaţi din punct de vedere al exprimării. Îmi este silă de voi, javrelor…

 

Leave a Reply